Cena Ligy proti rakovině Praha pro mladého vědce za nejlepší publikaci s onkologickou tematikou v roce 1999

flag

Klin Onkol 2000; 13(2): 62.

Liga proti rakovině Praha je nevládní humanitární organizace, usilující o nádorovou prevenci, zlepšení kvality života nádorově nemocných, podporující finančně onkologický výzkum. Je členem mezinárodních organizací UICC a ECL.
Snahou Ligy je podporovat zejména mladé onkologické odborníky a vědce. Proto se Liga rozhodla založit při příležitosti oslav 10. výročí vzniku novou tradici a každoročně vyhlašovat soutěž pro mladé vědecké pracovníky, publikující v odborných časopisech práce přinášející nové onkologické poznatky. V tomto roce vyhlašuje 1. ročník soutěže.
Cena bude dotována částkou 50 000 Kč pro nejlepší vědeckou publikaci s onkologickou tematikou.

Podmínky soutěže:
Přihlásit se může každý lékař či lékařka nebo vědecký pracovník či pracovnice ve věku do 35 let nebo kolektiv vedený mladým výzkumníkem, specializující se na onkologickou problematiku a publikující o ní. Autorský materiál, který byl otištěn v období od 1. ledna do 31. prosince 1999 v některém z odborných časopisů v ČR nebo v zahraničí, spolu s přihláškou je nutno zaslat na adresu sídla Ligy ve 3 výtiscích nejpozději do 30. června 2000.

Přihláška by měla obsahovat tyto základní údaje: jméno přihlašujícího ; datum narození ; bydliště; adresu zaměstnavatele; spelicalizaci (obor), ve kterém uchazeč pracuje; 3 (tři) kopie publikované práce (prací).
Přihlášené publikované materiály budou zaslány oponentům a vítěze vyhlásí výbor Ligy. Cena bude vyhlášena v listopadu a vítězi, případně vítěznému kolektivu, bude předána na slavnostním koncertu pořádaném Ligou.

Výsledky soutěže budou předány k publicitě v odborných i laických médiích. Autorovi vítězné práce bude slavnostně předán diplom a šek s finanční odměnou.

Plný text v PDF