Setkání mladých onkologů

flag

Klin Onkol 2005; 18(2): 63.

Vážení kolegové, milí přátelé,
jak se již stalo tradicí, i letos se koná první červnový víkend Setkání mladých onkologů. Proto bychom Vás rádi jménem organizačního výboru pozvali k účasti na této vzdělávací akci, které se v minulém roce zúčastnilo více než 90 lékařů. Setkání se uskuteční ve dnech 3.-5. června 2005 v hotelu Medlov, Fryšava pod Žákovou horou, okres Žďár nad Sázavou. Pro letošní rok jsme pro souhrnné prezentace vybrali dva základní okruhy problémů.
Prvním, velmi aktuálním tématem je léčba nádorů hlavy a krku, neboť v souvislosti s nástupem nových radioterapeutických technik i moderních protinádorových léků dochází ke změnám v léčebných přístupech.
Druhé téma není většinou onkologů vnímáno jako téma atraktivní – léčba nádorů ve stáří. Ovšem se stoupající střední délkou života a při stále vzrůstajícím podílu osob vyššího věku v populaci nám nezbývá nic jiného, než se dostatečně a systematicky vzdělávat i v této oblasti onkologie.
Program je dále doplněn o další aktuální témata(viz. příloha) a letos poprvé se pokusíme o interaktivní diskusi nad zajímavými případy z klinické praxe.
Účastníkům bude v plné výši uhrazeno ubytování i stravování. Zájemci o setkání se mohou přihlásit elektronicky pomocí webového formuláře umístěného na internetové stránce http://kmo.koc.cz/.
Přijetí přihlášky Vám bude elektronicky potvrzeno.
Za organizátory: MUDr. Jan Novotný, PhD. MUDr. Filip Janků; Onkologická klinika VFN a 1. LF UK; U Nemocnice 2; Praha 2, 128 08

Plný text v PDF