Onkologické společnosti

flag

Klin Onkol 2006; 19(2): 158-160.

Zápis z jednání výboru České onkologické společnosti konaného dne 17.1.2005 v Praze FN Královské Vinohrady
Přítomni : Vorlíček, Abrahámová, Aschermannová, Fínek, Jelínková, Konopásek, Petruželka, Petera, Přibylová, Rob, Stáhalová, Stankušová, Žaloudík
Omluveni: Cwiertka, Eckschlager, Vyzula

Členy výboru přivítala na svém pracovišti prim. MUDr. M. Kubecová a seznámila přítomné se strukturou a vybavením pracoviště i hlavními problémy, které spočívají především v nedostatku ozařovacích přístrojů v poměru k počtu výkonů.

  1. Byla diskutována všeobecná nedostatečnost vybavení radioterapeutickou technikou v ČR i důsledky nové úhradové vyhlášky (restrikce fungování nových kapacit, limit v mammárním screeningu apod.) Ve vyhlášce č. 550/2005 z 30.12.2005 jde zejména o negativní důsledky bodů týkajících se 30% využití nových kapacit viz Příloha 1, odst.b, částka 5, a limitů pro prevenci viz Příloha 6/odstavec a.
  2. Přizvaný prof. MUDr. P. Arenberger, DrSc. navrhl vznik dermatoonkologické sekce ČOS s argumentací styčnými tématy dermatologů a onkologů. Byl vysloven souhlas k přípravám organizace sekce s tím, že budou členové sekce členy ČOS a přípravnou skupinou budou osloveni všichni, kteří se na léčbě melanomu podílejí, tedy i chirurgové a onkologická centra.
  3. Soutěž o grantový příspěvek na přístroj z Běhu T.Foxe „
    a) FN Brno IHOK Multifunkční systém pro luminiscenci, fluorescenci a UV/VIS absorbanci v biologických vzorcích (požadováno 500 tis. Kč 50% účast)
    b) VFN Praha Onkol. klinika LightCycler 1.5 PCR Instrument Roche Daignostics (požadováno 600 tis. Kč 40% účast) c) MOÚ Brno digitální gelový zobrazovací systém (požadováno 420 tis. Kč 25% účast)
    d) FN Olomouc patologie mikroskop s integrovaným PC pro digitální virtuální tkáňovou banku ( požadováno 350 tis. Kč 80% účast FN)
    e) FDN Brno KDO hlubokomrazící skříň ový box -86° C pro banku dětských nádorů, (160 tis. Kč 34% spolúčast) Zadání grantové soutěže (dle výboru BTF má být přístroj určený pro výzkum ) nesplň ují :
    f) FN Hradec Králové urologie bioptické zařízení (40 tis. Kč) jde o rutinní zařízení
    g) FN Motol Praha radiační onkologie Somavision Workstation jde o zařízení pro rutinní radioterapii, navíc vysoká finanční náročnost (požadován 1 mil.Kč), nelze vyhovět
  4. Vyhodnocení výsledků grantového programu BTF 2005 RASO bude provedeno v termínu do 31.1.2006. Většina pracovišť již podala zprávy, celá akce se jeví jako úspěšná po stránce obsahové, avšak mnohými řešiteli nebylo respektováno zadání, že zpráva má mít podobu manuskriptu k publikaci v Klinické onkologii. Pouze jednomu řešiteli již práce podpořená grantem RASO v KO vyšla, další dodal v publikovatelné podobě. Všichni ostatní tedy budou znovu vyzváni, aby zprávu podali v podobě již publikovatelné v časopise Klinická onkologie, kde bude standardně zajištěno i recenzní řízení.
  5. Na žádost předsedy ČLS JEP prof. MUDr. J. Blahoše, DrSc. po jednání s p. ministrem D. Rathem zpracovali prof. MUDr J. Žaloudík, CSc., prof. MUDr. R. Vyzula ,CSc. a prof. MUDr. J. Vorlíček, CSc. koncepci onkoprevence s názvem Onkoprevence pro Českou republiku, která již byla rozeslána členům výboru a je zveřejněna na www.linkos.cz. Výbor vyslovil podporu zpracovanému materiálu a pokládá ho za oficiální program onkoprevence pro ČOS. Náměstek ministra zdravotnictví MUDr. A. Pečenka již písemně potvrdil, že materiál bude použit jako podkladový materiál pro záměry.
  6. Tisková konference na téma onkocenter se uskuteční v Paláci Adria, Jungmannovo nám. 25.1.2006 v 11 hod.Všichni členové výboru byli vyzváni, aby se podle svých možností zúčastnili.
  7. Národní onkologický program a onkocentra budou předmětem dvoudenního jednání organizovaného Nadací P.Janssena 2 .3. 3. 2006 ve Štiříně.
  8. Instrukce kdalší práci na webovém portálu onkocenter byly vpísemné podobě předány všem členům. Výbor, vycházeje také z výsledků porady 6. 1. 2006 v Brně, souhlasí s postupem dalších prací na webovém portále onkocenter. Členové výboru s návrhem portálu po prostudování podkladů souhlasí, stejně jako souhlasí súčastí firmy Astra Zeneca jako generálního partnera tohoto projektu.
  9. Na schůzi výboru se dostavil MUDr. M. Oliverius zIKEM Praha, který ve spolupráci s MUDr. P. Studeníkem z CKTCH Brno žádá ospolečný postup onkologů atransplantologů ve věci indikací transplantace jater unemocných s diagnózou hepatocelulárního karcinomu. Při zhruba 400 případech ročně v ČR bylo za celá poslední léta z této indikace transplantováno jen 14 případů. V diskusi byla shledána užitečnost popularizace této potenciálně kurativní léčebné metody, kterou lze provést v IKEM Praha nebo CKCHT Brno konzultace možná e-mailově přes www.linkos.cz, do něhož propojí transplantologové indikační formulář, aby potenciálně vhodný případ mohlo konzultovat kterékoli pracoviště vrepublice. Ksekundárním nádorům jater, především metastázám kolorektálního karcinomu, kde je situace v aktivní chirurgické léčbě podobně neuspokojivá, bude jednáno na příštím výboru za účasti doc. MUDr. A. Ferky, CSc. v Pardubicích v únoru 2006.
  10. Prof. MUDr. J. Žaloudík, CSc. podal informaci ozáměru věnovat blok přednášek na BOD 2006 tématu East European Cancer Plans s pozvanými zástupci onkologie z Polska, Maďarska, Slovenska, Slovinska, Litvy, Lotyšška a Estonska. V organizaci a krytí nákladů pomáhá firma AstraZeneca.
  11. Kongres UICC ve Washingtonu v červnu 2006 se pokusí za ČOS navštívit prof. MUDr. J. Žaloudík, CSc. s prezentací popularizující některé organizační aspekty české onkologie.
  12. Prof. MUDr. J. Abrahámová, DrSc. za vedení NOR upozornila navýrazné zhoršení situace ve sběru dat NOR vroce 2004 ve srovnání s referenčním rokem 2003. Byla připravena podrobná tabulka deficitů podle okresů a krajů. Výbor pokládá situaci za vážnou a předsedkyně NOR spolu s předsedy ČOS i SROBF rozešlou dopisy ministerstvu, ředitelům přímo řízených organizací a krajským zdravotním radům s upozorněním, že hlášení zhoubného novotvaru je zákonnou povinností každého pracoviště, které převzalo odpovědnost za léčbu onkologicky nemocného. Toto zhoršení hlásitelnosti se paradoxně objevuje v době, kdy se podařilo NOR softwarově zpřístupnit laické i odborné veřejnosti a připravuje se forma elektronické hlášenky. Znovu připomínáme, že za stav NOR zodpovídají jednotliví ředitelé zdravotních zařízení.
  13. Byla podána informace o současném stavu akreditací pracovišť ke specializačnímu vzdělávání podle Zákona 95/2004. Výbor aktivity akreditační komise pro specializaci v klinické onkologii vedené prof. MUDr. P. Klenerem, DrSc. uvítal a upozornil na postup jak je uveden v dopise ministra zdravotnictví a instrukcích na www.mzcr.cz.
  14. Výbor ČOS vzal na vědomí návrh vědeckého sekretáře Společnosti nukleární medicíny dr. Záhlavy, který soudí, že by měla být podpořena instalace PET v každém z nově garantovaných onkocenter. Výbor ČOS pokládá tento návrh za ideální, nicméně zcela mimo současné možnosti českého zdravotnictví. Přivítá, když postupně proběhnou aspoň instalace dalších 3 5 PETů geograficky rozložených tak, aby byly přístupné několika onkocentrům v okolí.
  15. Do ČOS byli přijati tito noví členové : Štukavec (Praha), Bartoš (Bílovec), Grim (Hradec Králové), Salášková (Plzeň ), Bakala (Zlín), Škrovina (Žilina), Šmardová (Brno), Maňášek (Brno), Man (Jablonec),Vraný (Jablonec), Smetka (Bzenec), Mendreková (Český Těšín), Feltl (Ostrava), Kliková (České Budějovice),Pacík (Brno), Slavíček (Jihlava).


Zápis z jednání výboru České onkologické společnosti konaného dne 14.2.2006 v Pardubicích

Přítomni: prof. Vorlíček, doc. Abrahámová, prof. Vyzula, doc. Fínek, prim. Cwiertka, prim. Jelínková, prim. Stáhalová, prim. Aschermannová, doc. Konopásek, prof. Eckschlager
Omluveni: prof. Žaloudík, doc. Petruželka, Dr. Přibylová, Dr. Stankušová, doc. Rob, doc. Petera

Výbor ČOS byl hostem doc. MUDr. Jaroslava Vaň áska, CSc. přednosty Oddělení radiační onkologie. Schůzi zahájil předseda ČOS prof. MUDr. Jiří Vorlíček, CSc. Členové výboru ČOS byli přivítáni čelnými představiteli Pardubického kraje a Krajské nemocnice. Jako první pohovořil vicehejtman Ing. Roman Línek, posléze předseda okresního sdružení ČLK MUDr. Karel Šťastný, pak ředitel KN Pardubice MUDr. Jan Feřtek, MBA a nakonec MUDr. Jan Calta, ředitel společnosti Mediscan. Výbor ČOS byl seznámen s organizací onkologické péče v kraji, přičemž KN Pardubice je sídlem KOC, jehož vedoucím je doc. Vaňásek. Řízenými pracovišti jsou ambulantní onkologická pracoviště ve Svitavách, Chrudimi aÚstí nad Orlicí. Ozařízení radiační technikou (akcelerátor, simulátor, plánovací systém) se zasloužila firma Mediscan. Technika je užívána (na smluvním podkladě) Oddělením radiační onkologie, kde je také umístěna.
  1. Po projevech oficiálních představitelů se slova ujal doc. Vaňásek, který členy výboru seznámil s dějinami a vývojem on kologické péče a Oddělení radiační onkologie v Pardubicích.
  2. Prof. Vorlíček zkontroloval zápis z minulé schůze, který byl schválen.
  3. Doc. Abrahámová informovala o zasedání Rady NOR. Stav hlá snosti zhoubných chorob za rok 2004 dosud není uspokojivý, a tudíž uvedený rok nelze zatím statisticky uzavřít. Za tento stav není možné vinit regionární správce dat, kteří logicky mohou spravovat jen data, která obdrží. Za onkologickou hlás nost jsou zodpovědní vedoucí zdravotnických zařízení azdrav otní radové. Na půdě ÚZIS ve spolupráci s paní ředitelkou Mg r. Mazánkovou byl vypracován dopis adresovaný uvedeným zdrav otnickým představitelům. Dopis připomíná zodpovědnost za hlá snost, která je zákonnou povinností. Znění dopisu bylo jedno myslně schváleno členy Rady NORu. Dopis byl schválen přítomn ými členy výboru ČOS. Tento byl podepsán předsedou výboru ČO S prof. Vorlíčkem, předsedou výboru SROBF doc. Peterou a předsedkyní Rady NOR doc. Abrahámovou. V příštím týdnu budou dopisy rozeslány.
  4. Doc. Abrahámová informovala o konečné verzi onkologické hlášenky, o konečné verzi Metodiky a o dokončení příprav (datové rozhraní) pro elektronickou hlášenku. Tisky hlášenek, které vystačí cca 5-6 měsíců, byly pořízeny za finance KSRZIS a byly rozeslány krajským správcům NOR. Po vyčerpání zásob s i je každé zařízení musí pořizovat na vlastní náklady. Členo vé výboru ČOS se seznámí s Metodikou na a své poznámky dají najevo do dvou dnů. V pátek 17.2. 06 je třeba ÚZIS informova t o schválení Metodiky výborem ČOS.
  5. Prof. Vorlíček informoval o tiskové konferenci o KOC/KOS, která se konala v Praze v hotelu Adria dne 25.1.06 za účasti některých vedoucích KOC. Zúčastnilo se asi 30 novinářů ainf ormace odůvodech založení KOC/KOS proběhly tiskem. Konferen ce byla úspěšná.
  6. Prof. Vorlíček informoval o vývoji portálu KOC a KOS, kte rý není dosud hotov a vyzval vedoucí onkocenter k poskytnutí řádných a ilustrativních informací o svých pracovištích, jak mile bude portál k dispozici.
  7. Do podzimu letošního roku by měla začít fungovat Rada onkocenter, která by měla nastavit pravidla hry, způsob komunikace s pojišťovnami, spolupráci s MZ. Důležitá je samozřejmě prezentace vlastních výsledků. Do příští schůze si členové výboru připraví obecně pojatý program, který by byl pro Radu onkocenter vhodný. V řadě onkocenter budou kromě 18 KOC/KOS i 2 centra pediatrické onkologie a 7 center hematoonkologických.
  8. Prof. Vyzula informoval o plánovaných BOD. Den 11.5.2006 bude věnován tématu „East European Cancer Plans“. Předpokládá se účast onkologů ze zemí nově přistoupivších členů EU. Př edpokládá se též prezentace jejich výsledků. Dohodnuto, že z naší strany je třeba prezentovat NOR, SVOD, NOP, mamární skr íning, preventivní programy. Členové výboru jsou vyzvání ka ktivní účasti. Jednání bude vangličtině, přihlášku je třeba zaslat do konce února, summary v angličtině do konce března.
  9. Prof. Vorlíček informoval, že v rámci RASO poslali všichni zúčastnění své výsledky, pouze řešitelé dvou prací z ÚRO n a Bulovce požádali oodklad do konce února. Výsledkům RASO b ude věnováno samostatné číslo Klinické onkologie.
  10. Dne 3.3. se bude konat na zámku Štiřín jednodenní farmako ekonomické sympozium s názvem „Správná péče správnému pacien tovi“. Bylo iniciováno ČOS. Sponzorem je firma Jansen-Cillag . Jde o setkání představitelů ČOS ( aktivní účast mají prof . Žaloudík, prof. Vorlíček, prof. Vyzula) spředstaviteli po jišťoven, MZ, pacientských organizací a ekonomů. Všichni čle nové výboru a vedoucí KOC/KOS jsou srdečně zváni.
  11. Doc. Fínek informoval o programu CEBO (centrum evidence based oncology). Tento program by měl být důstojnou protiváhou podobných organizací v zahraničí (např. CECOG, BCIRG, aj.). Materiální rozjezdové zázemí poskytne firma Novartis (Dr. Vydlák). Organizace usiluje o transparentní výzkum, který není o rganizovaný farmaceutickými firmami a dále o výzkum podle všech kautel tak, aby v konečné fázi výsledky byly publikovate lné v impaktovaných časopisech. CEBO bude mít svou vědeckou radu, své statistické zázemí a bude pracovat pod Masarykovou univerzitou. Předpokládá se aktivní spolupráce všech onkocenter. Prof. Vyzula upozornil, že jde o úkol a závazek velmi zodpovědný. Všichni přítomníčlenové hlasovali pro ustavení CEBO, o jeho náplní i organizaci bude třeba ještě vést kvalifikovanou diskuzi. Doc. Fínek sepíše podrobné informace o organizaci CEBO do 19.2 .2006 a zašle prof. Vorlíčkovi.
  12. Prof. Vorlíček informoval očinnosti kategorizační komise, jejímž předsedou je doc. Němeček. Usiluje se o navýšení prostředků na nové léky pro onkocentra, nejpozději od druhého
    pololetí 2006.
  13. Výbor ČOS souhlasí s poskytnutím záštity nad akcí: „50le té výročí založení Onkologického oddělení Pardubice“.
  14. Prof. Vorlíček a prof. Žaloudík vypracovali Návrh podpory onkologických skríningových programů z preventivních fondů z dravotních pojišťoven. Návrh se týká skríningu rakoviny prsu, skríningu rakoviny hrdla děložního a skríningu rakoviny tlustého střea a konečníku. Všichni členové dostali materiál s předstihem a s předloženým materiálem souhlasí.
  15. Poslanec MUDr. Jozef Kubinyi se písemně dotázal prof. Vorlíčka jako předsedy ČOS na to, jaký význam mají u onkologických nemocných rekondiční pobyty u moře a na horách. prof Vorlíček odpověděl, že tyto pobyty průběh onemocnění ani sklon k relapsům neovlivní. Jde však o užitečnou psychosociální re habilitaci.
  16. Prof. Blahoš, předseda prezidia ČLS JEP, poskytl plnou po dporu ustaveným onkocentrům.
  17. Prof. Eckschlager informoval o zasedání ČLK Na Homolce, kde prim. Šmelhaus prosazoval do indikace pro lázeňskou péči onkologických nemocných formulaci ovhodnosti lázeňské léčby pro nemocné s pomalu progredujícím nádorovým onemocněním. Členové nesouhlasí s touto formulací a to takto: 9 hlasů proti, 1 hlas pro (prof. Eckschlager).
  18. Prof. Eckschlager informoval o zasedání Transplantační sekce, kde byla schválena akreditace českých transplantačních center na rok 2006.
  19. Dne 20.2. 06 se koná schůzka na MZ s předsedy všech společností ČLS JEP.
  20. Výbor odsouhlasil písemnou formu garance ČOS jmenovaným KOC/KOS.

Zapsala: Doc. MUDr. Jitka Abrahámová, DrSc. V Praze dne 15.2.2006

Zápis z jednání výboru České onkologické společnosti konaného dne 14. 3. 2006 v Ostravě

Přítomni: Vorlíček, Aschermannová,, Cwiertka, Eckschlager, Jelínková, Konopásek, Petruželka, Petera, Stáhalová, Stankušová, Vyzula, Žaloudík
Omluveni: Abrahámová, Finek, Přibylová, Rob
Výbor ČOS přivítali ředitel Fakultní nemocnice Ostrava dr. Němeček a nedávno nově jmenovaný přednosta Radioterapeutického oddělení FN Ostrava MUDr.David Feltl, Ph.D., kteří seznámili přítomné s proměnami pracoviště a jeho dalšími záměry jako Komplexního onkologického centra.

  1. 1. Provedena kontrola zápisu z minulého jednání v Pardubicích.
  2. Výbor ČOS diskutoval další osud spolupráce České onkologické společnosti a Slovenské onkologické společnosti ve vztahu k časopisu Klinická onkologie, kde trvá pocit asymetrie. Předseda prof. Vorlíček byl pověřen, aby vešel v kontakt s vedením Slovenské onkologické společnosti k ujasnění dalšího společného postupu v oblasti obsahové, organizační i finanční.
  3. Vyhodnocení RASO ( roční analytické studie v onkologii, grant Běhu T. Foxe) z roku 2005 : výsledky práce již jsou nebo v tomto roce budou v duchu zadání soutěže publikovány, zajistí redakční rada Klinické onkologie sdružením prací do logických celků ve více číslech. Práce však dosud nedodali Dr.Kubeš z Ústavu radiační onkologie Bulovka a Dr.Pavel Lisý z Chirurgické kliniky FN KV. Výbor pověřuje předsedu prof. Vorlíčka, aby splnění úkolu naléhavě vyžadoval, nemají-li být tyto dva projekty pokládány za nesplněné s dalšími důsledky. Celkově však výbor hodnotí zadání RASO v roce 2005 jako úspěšné a případně se k němu vrátí v roce 2007. Letos byly granty věnovány v souladu s požadavkem organizátorů BTF do soutěže o přístroje pro onkologický výzkum a inovace.
  4. Byl podrobně diskutován stav všech tří screeningových programů v ČR, přičemž za skutečný screening je možno pokládat pouze screening mammární. Screening je obecně vázán na dvě podmínky: jasné označení samostatného kódu vyšetření asymptomatického pacienta a audit na označených (akreditovaných) vyšetřovacích pracovištích s datovými výstupy. Bráno z tohoto hlediska nemáme relevantní důkaz o fungování screeningu u kolorektálního karcinomu ani karcinomu čípku děložního už také proto, že na rozdíl od mammárního karcinomu stagnují první stadia a nezlepšuje se trend mortality. Myslet je třeba také na optimální organizaci časného záchytu rakoviny prostaty, což může perspektivně přejít i v organizovaný screening, budou-li naplněny uvedené podmínky. Bylo také konstatováno, že nezbytná je podpora screeningového programu ministerskou vyhláškou a stanoviskem pojišťoven. Časný záchyt nádorů je samozřejmě jediným účinným nástrojem snižování mortality na onkologická onemocnění a ČR má v tomto směru značné rezervy. Navíc při každé změně ministerské garnitury a vedení pojišťoven začínáme s vysvětlováním záměrů a požadavků na screening jakoby znovu, což je nejen vyčerpávající, ale málo efektivní.
  5. Výbor vedl diskusi o hlavních funkcích Rady onkocenter v této první etapě : Patří sem sjednocování stanovisek v těchto tématech : a) financování nákladné a kombinované léčby v onkocentrech, spolupráce se ZP, b) metodická spolupráce při tvorbě lokálních sítí pro základní a dispenzární onkologickou péči, c) spolupráce s MZ při tvorbě metodiky hodnocení kvality péče v onkologii d) vytváření podmínek pro multicentrické klinické studie v onkologii.
  6. Výbor diskutoval stav příprav akreditačních řízeníškolících pracovišť a shodl se, že je třeba striktně postupovat podle Zák. 95/2004. Vyslovil znepokojení, že akreditační komise pro klinickou onkologii se pracovně dosud nesešla než pouze při svém ustavení. Dále vyslovuje podiv nad aktivitami IPVZ, jehož role není v Zák .95/2004 nijak zmíněna, stejně jako zanikající role dřívějších kateder. Zdá se, že některá pracoviště se hodlají akreditovat jakoby dvakrát, jednou za svou nemocnici, podruhé pod hlavičkou IPVZ, který hodlá čerpat ze smluvních ujednání s některými nemocnicemi a působí v systému jako nový typ virtuálního zdravotnického zařízení nakupující služby ze státních dotací v nemocnicích. Podle poslední zprávy bude zasedání akreditační komise pro klinickou onkologii 30. března na MZ.
  7. Předseda prof. Vorlíček referoval o semináři „Správná péče správnému onkologickému pacientovi“ ve Štiříně 3.3.06. Obsahem byla akce zajímavá a užitečná, je otázka zda bude užitečná svým dopadem, byť se účastnili zástupci VZP a MZ.
  8. Zpráva předsedy prof. Vorlíčka z Kategorizační komise : Kategorizační komise neexistuje, je ministrem zrušena. Komise se nicméně dále schází. Cytostatika kategorie X jsou v této fázi schvalována revizními lékaři a placena paušálem. Současná situace ovšem neznamená, že lék bude v rámci celkového limitu pojišťovnou proplacen, byť byl schválen revizním lékařem. Přidělené počty nemocných k léčení vybranými lékovými přípravky (například Herceptin) se nemění.
  9. Je třeba, aby výbor ČOS již nyní do voleb vysvětloval vedení ZP a MZ, že důsledkem obecně žádoucí sítě onkocenter je samozřejmě soustřeďování nemocných na uvedená pracoviště, která pak stěží mohou redukovat péči dle úhradové vyhlášky. Pro ZP jde ovšem pouze o redistribuci nemocných, protože pacient léčený v onkocentru není léčen v nespecializované nemocnici. Péče v onkocentru je nesporně efektivnější.
  10. Výbor projednal nabídku Medical Tribune distribuovat MT všem členům ČOS za výhodnou cenu, která bude celkově pokryta z jejich stávajícího členského příspěvku.
  11. K dopisu Lázní Velichovky výbor ČOS konstatuje, že obecně podporuje lázeňskou léčbu onkologických pacientů v rámci platných indikací. Preference léčby v těch či oněch lázních je věcí indikací, kvality nabízených služeb a aktuální spokojenosti pacientů.
  12. Výbor ČOS byl osloven Českým svazem žen, nadace Žena a je připraven ke spolupráci, budou-li dohodnuty konkrétní prospěšné body.
  13. Ministerstvo informatiky oznámilo, že příští rok vyjde poštovní známka s onkologickou problematikou, což výbor vítá jako jednu z veřejných podpor onkologickému programu.
  14. Předsedové ČOS prof. Vorlíček a SROBF doc. Petera požádali ministra zdravotnictví dr. Ratha již 15.2.06 o pracovní schůzku, na níž by společně vysvětlili své záměry v účelné integraci onkologické péče.
  15. Výbor ČOS se jednomyslně shodl, aby vědecký sekretář prof. Žaloudík podal presidentovi ČLS JEP prof. Blahošovi návrh na udělení letošní Purkyňovy ceny ČLS předsedovi ČOS prof. Vorlíčkovi.
  16. Výbor s potěšením přijal návrh prof. Vyzuly, ředitele MOÚ, aby na letošních XXX. Brněnských onkologických dnech bylo 5 nejlepších posterů mladých odborníků do 30 let oceněno částkami po 10 000,Kč. Výběr zajistí zvolená komise ve složení Finek, Petera, Petruželka, Cwiertka, Vyzula a výsledky budou oznámeny v závěru prvního dne konání BOD 11.5.06 na večerním setkání.
  17. Výbor projednal přihlášky a přijal do ČOS tyto nové členy: Vydlák (Praha), Babjuk (Praha), Koubková (Praha), Loudová (Hradec Králové), Váňová (Beroun), Kubecová (Praha), Kawaciuk (Praha), Jarolím (Praha)
  18. Plný text v PDF