Onkologické společnosti

flag

Klin Onkol 2002; 15(2): 80.

Zápis ze schůze výboru ČOS JEP konané dne 5. 3. 2002
Přítomni: prof. MUDr. Pavel Klener, DrSc.
prof. MUDr. Josef Koutecký, DrSc. prof. MUDr. Jiří Vorlíček, CSc. prim. MUDr. Jan Fischer
prim. MUDr. Alena Jelínková
prim. MUDr. Vlastimil Šmelhaus as. MUDr. Olga Přibylová
doc. MUDr. Luboš Petruželka, CSc. MUDr. Josef Drbal
Omluveni: doc. MUDr. Jan Žaloudík, CSc. Hosté: doc. MUDr. Eckschlanger, CSc.

  1. Kontrola zápisu - rozhodnutí o terminu od kdy bude časopis Klinická onkologie jako součást předplatného bylo posunuto na schůzi výboru BOD.
  2. Informace o centrálních dodávkách Erytropoetinu pro vybraná centra. Seznam a podmínky budou zveřejněny na webové stránce Onkologické společností: www. linkos.cz.
    Vyřídí doc. Petruželka.
  3. Projednávání žádostí o grant z běhů Terryho Foxe. Konečný výběr provede na základě vyjádření oponentů výbor Onkologické společnosti začátkem dubna 2002.
    Byl schválen jednotný způsob hodnocení žádostí oponenty a byly navrženi oponenti pro jednotlivé žádosti, kteří byli urychleně obesláni.
  4. Jednání s urology bylo přesunuto na příští schůzi výboru. Zařídí as. Přibylová.
  5. Prof.Klener přednesl za nepřítomného doc.Žaloudíka informace o sekci onkochirurgie (SOCH): Sekce onkochirurgie řádnou volbou zvolila devítičlenný výbor: Žaloudík, Duda, Ryska, Wechsler, Czudek, Král, Pačovský, Vomela, Gatěk, Jandík a revizní komise: Michek, Leypold a Hruban. Sekce si již stanovila programové cíle a v březnu zvolí nový výbor předsedu a vědeckého sekretáře.
  6. Korespondence:
    • a) projednání dopisu MUDr.Jaroslava Strofa, CSc. ředitele FN Bulovka, Praha ohledně výběru center pro specializované léčebné postupy. Změny jsou možné od 1. 7. 2002, kdy bude zažádáno vedení VZP o zařazení Ústavu radiační onkologie Bulovka již splňujícího podmínky onkologické společnosti.
    • b) projednání dopisu MUDr. Libora Hanuše
    • c) projednání dopisu ČLK týkající se devitalizace - V souhlase opakovaně deklarovaným postojem výboru Onkologické společnosti a s využitím všech již k této tématice publikovaných příspěvků členy výboru Onkologické I společnosti. Odpoví doc. Petruželka.
    • d) Odpověď na dopis Dr. Mazánkové - návrh na člena rady NOR navržen doc. Žaloudík s otázkou na složení rady NOR a zastoupení regionálních zástupců. Odpoví prof. Klener.
  7. Noví členové:
    Sihotský Vladimír, MUDr. - chirurgie, MOU Brno Straka Jan, MUDr. - chirurgie, FN Plzeň
    Šácha Martin, MUDr. - chirurgie Pardubice Lukeš Michal, MUDr. - chirurgie Most
    Tomášek Jiří, MUDr. - klinická onkologie, Brno
    Holubec Luboš, MUDr., PhDr. - onkol. interna, Plzeň Sláma Ondřej, MUDr. -hematoonkol. klinika, Brno Havlíčková Ivana, MUDr. - onkol. odděl., Havlíčkův Brod Michek Jaroslav, Prof. MUDr., DrSc. - Úraz. nem., Brno Kupec Martin, MUDr., - radioter. odděl. nem. Kladno Penka Igor, MUDr., - MOU, Brno
    Dlouhý Michael, prof. MUDr., CSc. - chir. kl., FN Olomouc
    Adamčík Lukáš, MUDr., - chir. MEDcentrum, Nový Jičín Chaloupka Richard, MUDr., CSc. - Ortop. kl., FN Brno- Bohunice
    Kalvoda David, MUDr., - traumatol. ortop. odděl. nem. Město Albrechtice
    Tkadlecová Dagmar, MUDr., - chir. Baťova nem. Zlín Konupčík Michael, MUDr., - chir. kl. FN Olomouc Mergancová Jindřiška, MUDr. chir. kl., FN Hradec Králové
    Okáč Vladimír, MUDr., - chir. okr. nem., Kyjov
    Sequens Richard, MUDr., PhD., - chir. kl., FN Plzeň StryjaJan,MUDr., - chir.odděl.nem.Třinec
    Zvoníčková Kristýna, MUDr., - odděl. klin. a rad. onkol. FN U sv. Anny, Brno
  8. Různé: Prof. Klener informoval o Česko-slovenském hematologickém sjezdu konaném dnech 22.-25. září v Praze. Bližší informace budou zveřejněny na: www.linkos.cz. Byla projednána žádost firmy Pierre Fabre o převzetí záštity nad vzdělávacím kurzem týkající se metodiky klinických studií a definitivni rozhodnutí až po doplnění dalších informací ze strany firmy.
  9. Členové výboru byli informováni o konání VII. Dne profesora Vladimíra Staška dne 26. 3. 2002 v budově společnosti Price Water House Coopers, Kateřinská 43, Praha 2.
  10. Příští schůze výboru se bude konat dne 23.dubna 2002.

Prof. MUDr. Pavel Klener, DrSc., předseda výboru
Doc. MUDr. Luboš Petruželka, CSc., vědecký sekretář

Plný text v PDF