Cílem dietního doporučení je plnohodnotná strava se sníženým obsahem tuku. Dbáme na to při přípravě pokrmů i při výběru potravin.
Brožura obsahuje:
- Co můžeme jíst
- Co bychom jíst neměli
- Autoři: Bc. Lenka Krčmová
- Pořadí: 1
- Nakladatelství: MOÚ
- Rok: 2017
- Místo: Brno
- Stránky: 6
- Sdílejte na:
Podobné knihy
Dieta diabetická šetřící s omezením hrubé vlákniny u onkologického onemocnění
Cílem dietního doporučení pro onkologické pacienty s diagnosou diabetes mellitus (cukrovka), kterým je doporučeno ze stravy vylučovat hrubou vlákninu, je dobrý výživový (nutriční) stav, předcházení akutním i pozdním komplikacím diabetu a lehce stravitelná strava, která nedráždí sliznici trávicího ústrojí a mírní peristaltiku. Pokud netrpíte nechutenstvím a váš příjem stravy je plný nebo téměř plný, doporučujeme dodržovat několik základních zásad při stravování.
Dieta šetřící s omezením hrubé vlákniny u onkologického onemocnění
Cílem dietního doporučení pro onkologické pacienty, kterým je doporučeno vylučovat ze stravy hrubou vlákninu, je dobrý výživový (nutriční) stav a strava, která nedráždí sliznici trávicího ústrojí, nezvyšuje její napětí a mírní peristaltiku.
Strava by měla být plnohodnotná, nenadýmavá, lehce stravitelná. U diety s omezením hrubé vlákniny je důležitý výběr vhodných potravin. Hrubou vlákninu obsahuje zejména slupka z obilovin, ovoce a zelenina.