Dieta šetřící s omezením tuků u onkologického onemocnění

Dieta šetřící s omezením tuků u onkologického onemocnění Stáhnout v digitální podobě

Cílem dietního doporučení je plnohodnotná strava se sníženým obsahem tuku. Dbáme na to při přípravě pokrmů i při výběru potravin.

Brožura obsahuje:

  • Co můžeme jíst
  • Co bychom jíst neměli
  • Autoři:
  • Pořadí: 1
  • Rok: 2017
  • Místo: Brno
  • Stránky: 6
  • Nakladatelství: MOÚ
  • Sdílejte na:
    • Facebook
    • Twitter

Podobné knihy

Dieta diabetická šetřící s omezením hrubé vlákniny u onkologického onemocnění

Dieta diabetická šetřící s omezením hrubé vlákniny u onkologického onemocnění
Cílem dietního doporučení pro onkologické pacienty s diagnosou diabetes mellitus (cukrovka), kterým je doporučeno ze stravy vylučovat hrubou vlákninu, je dobrý výživový (nutriční) stav, předcházení akutním i pozdním komplikacím diabetu a lehce stravitelná strava, která nedráždí sliznici trávicího ústrojí a mírní peristaltiku. Pokud netrpíte nechutenstvím a váš příjem stravy je plný nebo téměř plný, doporučujeme dodržovat několik základních zásad při stravování.

Dieta šetřící s omezením hrubé vlákniny u onkologického onemocnění

Dieta šetřící s omezením hrubé vlákniny u onkologického onemocnění
Cílem dietního doporučení pro onkologické pacienty, kterým je doporučeno vylučovat ze stravy hrubou vlákninu, je dobrý výživový (nutriční) stav a strava, která nedráždí sliznici trávicího ústrojí, nezvyšuje její napětí a mírní peristaltiku. Strava by měla být plnohodnotná, nenadýmavá, lehce stravitelná. U diety s omezením hrubé vlákniny je důležitý výběr vhodných potravin. Hrubou vlákninu obsahuje zejména slupka z obilovin, ovoce a zelenina.